Britisk chokolade hitter i Danmark
Den britiske chokoladekæde Hotel Chocolat åbner i denne måned sin tredje butik i Danmark. Stifteren af chokoladehotellet planlægger åbningen af flere butikker både i Danmark og Skandinavien.
For stifter og adm. direktør Angus Thirlwell er der en særlig årsag til, at man har valgt netop Danmark, som sit første marked uden for UK.
- Vi undersøgte et stort antal lande, men da vi kom til København, var kombinationen af den danske forståelse for gode råvarer og kærligheden til brands, der har noget dybde, det, der gjorde, at vi troede på, vi kunne have en chance på markedet, siger Angus Thirlwell.
Ekspert i detailhandel fra PEJ Gruppen Louise Byg Kongsholm spår briten gode vækstmuligheder på det danske marked.
- De læner sig op ad en generel forbrugertrend, hvor man godt vil tillade sig den lille luksus. Der er en efterspørgsel blandt danskerne på luksusbrands. Det er ret parakdoksalt, for danskerne handler primært ind i discountbutikker og er meget prisbevidste, men der er nogle få ting, man bare ikke kan spare på, og en af de ting er den lille nydelse i en ellers kedelig leverpostejshverdag, siger Louise Byg Kongsholm.
Danmark er indtil videre det eneste andet marked, Hotel Chocolat har afprøvet. Planerne er dog at åbne flere butikker i Danmark og i Skandinavien.